LEDNINGEN 98
Det är första gången det är en "LEDNINGEN" hajk. Den sträcker sig från tegelbruket i Alingsås till RK-vindskyddet i Hälsingetorp. Hur? Man följer kraftledningarna till anten, sedan följer man antens järnväg (ca 1km). Går lite diskret och oplanerat genom en liten skog kommer troligtvis till en väg, går in vid skylten "skepplanda". Går en bit... Nån kilometer kanske, svänger höger, går en kilometer till och man är framme! Lätt som en plätt!?!
Ur Logboken:
Hajken börjar stillsammt i Alingsås med att Daniel är sen som vanligt. Vi traskar raskt till den ledningsstolpe som blir våran start (se översta kortet). Vi börjar gå med glädjen hängande i luften.
Sedan börjar den lilla stigningen på en höjdskillnad på ca 75 meter!!! Det var ju så att varje stolpe stog på en kulle och naturligtvis så var det en dal i mellan.
Så fortsatte det i flera mil, fågelvägen var det kanske 5-6 km. Och tillslut så nådde vi den plats där vi skulle äta middag och övernatta. Det var häligt att äta, vila, hitta bålbär, äta bålbär, ligga på bålbär, kasta bålbär och fiska med bålbär. Vi (Patrik) byggde ett vidskydd och innan det var sängdags så var det en lång omgång med Pantgömme i det gröna. Alla sov knapert på den häligt knöliga och sluttande marken. Att börja andra dagens vadring var inge kul, ont i axlar,knän, huvuden, över allt. Det var illa fall grusväg och så skull vi bara över den en liten kulle. "Det är bara 200 meter" Till slut var vi framme vid Antens kraftstation där vi skulle fylla på vatten och vänta på om det skulle dyka upp en Alfred.
Efter 1.5 timmes väntande på en Alfred som aldrig dök upp, så gick vi vidare och kom till Antens Järnväg. Där skulle vi följa spåret, det var jättekul med 1 km raksträcka.

Vi hittade ett par gammla vagnar...

Och en "spik".
Vi gick lite diskret och oplanerat genom en liten skog kommer till slut kom vi till stora vägen där vi vinkade på bilar en stund innan vi gick de sista kilometerarna. Till slut var vi framme och vissa tog av sig sina svettiga kläder innan det var dags för ännu en omgång Pantgömme.
   
Senare på kvällen kom Alfred, Sebastian och Maggdalena ner och hälsade på. Affe, Sebbe, Torsten, Makus, Pattric... Tog sig en varm friluftsBastu och ett KALLT bad. Vi sov alla gott den natten och nästa morgon steg vi upp och åkte hem!!!


KARTATillbaka Till...